VLOS Website

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Opinie

Vluchtelingencrisis in Europa

E-mailadres Afdrukken PDF

Europa maakt nu de grootste vluchtelingencrisis sinds de tweede wereldoorlog mee. Wereldwijd zijn er zestig miljoen mensen op de vlucht. Enerzijds zijn de gewapende conflicten en oorlogen in het Midden-Oosten en Afrika daar de oorzaak van en anderzijds zijn de migratie- en vluchtelingenstromen het antwoord op de ernstige onrechtvaardige verdeling van rijkdom en welvaart in de wereld. Deze oorzaken zullen vooralsnog niet veranderen, de vluchtelingenstromen zullen nog toe nemen.

gg2015-bannerhomepage-vwv
Lees meer...

Moord op de Middellandse Zee

E-mailadres Afdrukken PDF

Het is geen nieuws meer: we gewennen er aan dat dagelijks honderden vluchtelingen, die in gammele bootjes Europa trachten te bereiken, verdrinken in de Middellandse Zee. We voelen ons machteloos. We vinden dat de mensensmokkelaars hard moeten aangepakt worden, dan zullen er geen drenkelingen meer zijn en is ons geweten gesust. We kijken de andere kant op.

 

8ef0af0c-1a4c-4d62-a644-d5e1ed533529

Lees meer...

Stem vlucht-wijs!

E-mailadres Afdrukken PDF

Stem vlucht-wijs op 25 mei!

Op 25 mei kunnen vluchtelingen niet stemmen. Jij wel. Wil jij weten wat politieke partijen voor vluchtelingen zouden doen met jouw stem? Neem dan vijf minuten de tijd voor de VLUCHTWIJZER van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. En toets jouw mening over vluchtelingen aan het standpunt van de politieke partijen. Aan het einde van de VLUCHTWIJZER krijg je een uitgebreid overzicht van de prioriteiten van Vluchtelingenwerk Vlaanderen en de standpunten van alle politieke partijen. Vluchtelingenwerk hoopt dat jij op 25 mei vlucht-wijs zal kiezen!

Ga naar www.vluchtelingenwerk.be/vluchtwijzer

Zonder Papieren, zonder veilig thuisland

E-mailadres Afdrukken PDF
"...en zo verkoopt VLD, met uithangbord Maggie De Block, haar programma".

Perfect geïntegreerde asielzoekers worden nu teruggestuurd naar het, volgens Maggie De Block, "veilige" Afghanistan!

Parweis en Navid, plus 5 jongemannen die werden opgepakt bij betogingen om bescherming te vragen, allen zonder pardon teruggestuurd. Geen haan kraait erover. Er zitten nog 10-tallen Afghanen te wachten op "uitdrijving".

Door dit beleid en de geoliede media-machinerie wordt het gros van de Vlamingen juist meer xhenofoob. Het zegt niet alleen iets over de VLD maar ook over de media, die zoals onze bevolking, steeds oppervlakkiger worden en niet meer luisteren naar stemmen zoals die van Simon Gronowski, slachtoffer van de Nazi's. Is VLD niet mee promotor van de het "Dossin Memorial"? En wat doe je dan voor de Afghanen? Worden die beschermd? Of blijf je schuilen achter UW diensten die UW beleid uitvoeren?

Zo komen stilaan de jaren 40 terug ... hopelijk wordt het niet weer "Wir haben es nicht gewust".

Jozef Hertsens

Verhalen van onze Afghanen

E-mailadres Afdrukken PDF

Ik bezocht vorige week Wahid en Jamal in 'Deport centre', want zo noemen en voelen onze Afghaanse jongens deze 'Gesloten centra voor illegalen'. Zij zijn radeloos omdat zij binnenkort, zoals reeds drie vrienden, gedwongen op het vliegtuig zullen gezet worden richting Kaboel.

Lees meer...

Pagina 1 van 3

You are here: Nieuws Opinie