VLOS Website

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Steun VLOS

De werking van VLOS is voor een groot deel afhankelijk van giften. Met uw financiële bijdrage slagen we erin om vluchtelingen en asielzoekers een betere toekomst te geven. Lees meer.

Scholen

Het vluchtelingenthema bij jou in de klas/jouw klas op bezoek bij VLOS

E-mailadres Afdrukken PDF

VLOS heeft sinds kort een inleefspel  voor het vijfde en zesde leerjaar in huis – genaamd 'Pak je koffers'. Leerkrachten die het spel al gebruikten, zijn alvast heel enthousiast over de laagdrempelige manier waarop het vluchtelingenthema aan bod komt in de klas. VLOS zet ook haar deuren open voor alle secundaire scholen in de regio (en daarbuiten). "De leerlingen waren echt onder de indruk van het werk dat jullie verzetten bij VLOS. Ik ben ervan overtuigd dat de ontmoeting een positieve invloed heeft op de houding van m'n leerlingen naar vluchtelingen toe," verklaarde een leerkracht. 

Geïnteresseerd in het inleefspel of een bezoek aan VLOS? Contacteer VLOS, via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of via 03 766 29 13.

Warm onthaal voor leerlingen van Berkenboom

E-mailadres Afdrukken PDF

berkenboom-web

Zo'n 15 leerlingen van Berkenboom Humaniora brachten afgelopen voorjaar een bezoek aan VLOS. Het bezoek paste in het kader van een solidariteitsactie op school, met als thema 'Probleemsituaties in derdewereldlanden'. De moeilijke levensomstandigheden van mensen in het zuiden heeft elders een impact, want vluchtelingen komen ook in Sint-Niklaas terecht - bij VLOS bijvoorbeeld.

Lees meer...

Sint-Niklase scholen in het getouw voor VLOS

E-mailadres Afdrukken PDF

Broederschool-in-VLO2FA8ECSinds begin dit schooljaar zet VLOS de deuren open voor alle geïnteresseerde scholen in en rond Sint-Niklaas. Heel wat leerkrachten en leerlingen willen na het bezoek ook de handen uit de mouwen steken, om de werking van VLOS een financieel duwtje in de rug te geven.

Daan Vos, leerkracht godsdienst van de Broederschool, geeft tekst en uitleg: "Ongeveer 600 leerlingen van onze school bezochten de VLOSbazar en de VLOSkruidenier. Het verhaal van de vluchtelingen maakte telkens een diepe indruk op de leerlingen." De getuigenissen zinderden nog na toen we in de klas het idee opvatten om geld in te zamelen voor VLOS. Zo organiseerden we onder meer een armworstel-toernooi, een voetbalmatch, een sobere maaltijd, een zangcontest voor leerkrachten enzovoorts. Een prachtige ervaring!"

Lees meer...

Strip 'Het geheim van Youssef'

E-mailadres Afdrukken PDF

cover_youssefWat is het grote geheim van Youssef? Dat lees je natuurlijk in stripalbum 'Het Geheim van Youssef'. De kleurrijke strip maakt deel uit van een lespakket over het vluchtelingenthema, bestemd voor kinderen van het vijfde en zesde leerjaar – en da's exact ook de leeftijd van de vier striphelden.

Youssef, Suzy, Jorg en Aldo spelen samen in een rockbandje. Ze mogen zelfs optreden op het schoolfeest! De grote dag is aangebroken, maar Youssef komt niet opdagen. Zijn vrienden gaan op zoek. Youssef lijkt spoorloos verdwenen. Tijdens hun zoektocht komen de drie in een reeks vreemde situaties terecht.  Uiteindelijk vinden ze Youssef terug. Hij blijkt een groot geheim met zich mee te dragen...

Met de strip mikt VLOS op meer aandacht voor kinderen zonder papieren...  Het album kost 3 euro plus verzending. Wie een exemplaar wil bestellen, stuurt een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , of via 03 766 29 13. 

Bekijk de strip en educatief pakket op: www.hetgeheimvanyoussef.be

Voor meer info over Kinderen zonder Papieren: www.kinderenzonderpapieren.be

 

You are here: Info voor Scholen