VLOS Website

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Over VLOS

sam-6VLOS (Vluchtelingen Ondersteuning Sint-Niklaas) is een ongebonden vzw die vluchtelingen en asielzoekers ondersteunt in hun zoektocht naar opvang, materiële hulp en administratieve begeleiding bij regularisatie. Verder organiseren de vele vrijwilligers van VLOS tal van activiteiten voor vluchtelingen én het brede publiek. Bekijk de kennismakingsfolder.

Over VLOS

            

„Was het ook een mooie zomer bij VLOS?!”

E-mailadres Afdrukken PDF

Ja en neen...

Na een zwaar werkjaar deed het deugd om in de tuin van ons VLOScentrum met 52 vrijwilligers samen te kunnen terugkijken naar het wel en wee met vluchtelingen onderweg. Lees hier mijn speech die ik toen uitsprak.

Zondag 23 augustus gingen wij met 92 vluchtelingen op zomeruitstap. In warm zomerweer genoten we van een rondvaart in de haven van Zeebrugge. Daarna was er de Picknick en het genieten op het strand van zon en zee tot een zomerbui ons allen in de autobus naar huis joeg.

Groepsfoto_Zeebrugge_2015_08_2

 

Lees meer...

Jaarverslag 2014

E-mailadres Afdrukken PDF

Klik hier om het jaarverslag 2014 van VLOS vzw te downloaden.

101e1465-be63-4fc2-8fb3-9e0387d2f1c3

Jaarverslag VLOS vzw 2013

E-mailadres Afdrukken PDF

Wat is VLOS?

VLOS vzw (Vluchtelingen Ondersteuning Sint-Niklaas) is een vereniging die zich belangeloos inzet voor vluchtelingen, ongeacht hun ras, taal, religie, land van herkomst, politieke overtuiging of het behoren tot een bepaalde sociale groep, ongeacht het al dan niet hebben van een wettig verblijfsstatuut.

VLOS heeft zijn zetel in het VLOScentrum, Kasteelstraat 4, 9100 Sint-Niklaas, waar het bureau gevestigd is, alsook het secretariaat, een spreekkamer, een polivalente zaal voor vergaderingen, ontmoetingen, gezellig samenzijn en waar kan gekookt en gegeten worden. Een grote ruimte wordt ingenomen door de Sociale Kruidenier en er zijn enkele kamers voor crisisopvang.

Lees meer...

Vrijwilligerswerk in de illegaliteit

E-mailadres Afdrukken PDF

VLOS_Villa-Pace-4Wetgever verbiedt vluchtelingen vrijwilligerswerk te doen

 Iedereen die wel eens bij VLOS binnenloopt, kent Anand en Ramesh. Onze twee Nepalezen verzetten de voorbije jaren een berg vrijwilligerswerk voor VLOS en voor de  vluchtelingen in het Waasland. Niemand wist dat ze de hele tijd met een bang hart wachtten op regularisatie van hun verblijf. Volgens de arbeidswetgeving mochten ze helemaal  geen vrijwilligerswerk verrichten bij VLOS. Sinds kort hebben ze allebei een onbeperkte verblijfskaart in België en mogen ze eindelijk vrijwilligerswerk doen.

 

Lees meer...

Vrijwilligers van VLOS in de kijker

E-mailadres Afdrukken PDF

Veertien jaar terug werd VLOS opgestart door een groep vrijwilligers met een hart voor mensen op de vlucht. Anno 2011 is VLOS een organisatie met een brede werking en een stevig fundament, om te beantwoorden aan de basisbehoeften van vluchtelingen die familie, vrienden en bezittingen achterlieten – op zoek naar een betere en veilige toekomst.

Lees meer...

Pagina 1 van 3

You are here: Over VLOS