VLOS Website

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Over VLOS

sam-6VLOS (Vluchtelingen Ondersteuning Sint-Niklaas) is een ongebonden vzw die vluchtelingen en asielzoekers ondersteunt in hun zoektocht naar opvang, materiële hulp en administratieve begeleiding bij regularisatie. Verder organiseren de vele vrijwilligers van VLOS tal van activiteiten voor vluchtelingen én het brede publiek. Bekijk de kennismakingsfolder.

Tijdelijke opvang van vluchtelingen en asielzoekers

E-mailadres Afdrukken PDF

Andre-Wuytack--JavidDuizenden asielzoekers in België hebben recht op opvang, maar zijn in de praktijk dakloos. Mensen die noodgedwongen de opvang moeten verlaten of nergens anders terecht kunnen, bellen aan bij VLOS. VLOS bezorgt nieuwkomers - in de mate van het mogelijke - tijdelijke opvang, tot er een oplossing is. Gezien de vele tientallen vluchtelingen die elk jaar bij VLOS aankloppen, kunnen we helaas niet tegemoet komen aan alle vragen voor onderdak. Op dit moment is er een groot tekort aan opvangplaatsen voor Afghaanse jongemannen die de oorlog in hun thuisland ontvluchtten.

VLOS vangt momenteel vluchtelingen op in een duplexwoning in Sint-Niklaas. Verder is er ook opvang in het VLOS-centrum in de Kasteelstraat, waar mensen met een stevig dossier opvang en ondersteuning krijgen. Wie lange tijd bij VLOS verblijft, helpt mee in de dagelijkse werking en volgt cursussen in het volwassenenonderwijs.

Gelukkig kan VLOS ook rekenen op mensen die bij hen thuis een vluchteling opvangen. Voel jij er iets voor om tijdelijk een vluchteling onderdak te bieden? Of op lange termijn misschien zelfs te adopteren? Neem dan snel contact op met Jozef Hertsens, via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of via 03 766 29 13.

You are here: Over VLOS Tijdelijke opvang van vluchtelingen en asielzoekers