VLOS Website

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Noodopvang voor vluchtelingen

Inval bij VLOS

E-mailadres Afdrukken PDF

Afgelopen week viel de wooninspectie binnen bij VLOS. Hieronder vind je een artikel van Vluchtelingenwerk Vlaanderen en een Reportage van TV OOST naar aanleiding van deze gebeurtenissen:

(1) Artikel Vluchtelingenwerk Vlaanderen:

http://www.vluchtelingenwerk.be/actueel/nieuwsitem.php?n=1379

(2) Reportage TV OOST

http://www.tvoost.be/nl/2014-04-03/illegalen-aangetroffen-bij-huiszoeking/#.U0FCkF72eUd

Tijdelijke opvang van vluchtelingen en asielzoekers

E-mailadres Afdrukken PDF

Andre-Wuytack--JavidDuizenden asielzoekers in België hebben recht op opvang, maar zijn in de praktijk dakloos. Mensen die noodgedwongen de opvang moeten verlaten of nergens anders terecht kunnen, bellen aan bij VLOS. VLOS bezorgt nieuwkomers - in de mate van het mogelijke - tijdelijke opvang, tot er een oplossing is. Gezien de vele tientallen vluchtelingen die elk jaar bij VLOS aankloppen, kunnen we helaas niet tegemoet komen aan alle vragen voor onderdak. Op dit moment is er een groot tekort aan opvangplaatsen voor Afghaanse jongemannen die de oorlog in hun thuisland ontvluchtten.

VLOS vangt momenteel vluchtelingen op in een duplexwoning in Sint-Niklaas. Verder is er ook opvang in het VLOS-centrum in de Kasteelstraat, waar mensen met een stevig dossier opvang en ondersteuning krijgen. Wie lange tijd bij VLOS verblijft, helpt mee in de dagelijkse werking en volgt cursussen in het volwassenenonderwijs.

Gelukkig kan VLOS ook rekenen op mensen die bij hen thuis een vluchteling opvangen. Voel jij er iets voor om tijdelijk een vluchteling onderdak te bieden? Of op lange termijn misschien zelfs te adopteren? Neem dan snel contact op met Jozef Hertsens, via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of via 03 766 29 13.

Winteropvang

E-mailadres Afdrukken PDF

Winteropvang. Voel je er iets voor om tijdelijk bij u thuis een vluchteling te verwelkomen?
Neem dan contact op met VLOS…..

André en Javid

E-mailadres Afdrukken PDF

André is kinderloos gebleven. Op zijn 80ste adopteert hij de Afgaanse vluchteling Javid Amin en wordt voor het eerst papa genoemd!

Bekijk hier de reportage van Iedereen beroemd!

Andre-Wuytack--Javid

Solidair wonen: geen luchtspiegeling

E-mailadres Afdrukken PDF

VINCENT-solidair-wonen-1_1Sint-Niklase organisaties experimenteren met nieuwe vorm van samenleven

Samen met CAW en Straathoekwerk neemt VLOS het heft in eigen handen om het nijpende huisvestingsprobleem in Sint-Niklaas aan te pakken. De drie initiatiefnemende organisaties huren grote woningen van particulieren. Via een aangepast contract kunnen vluchtelingen en Belgen dan tegen een betaalbare prijs een deel van de woning huren. In augustus 2010 opende een eerste 'solidaire woning', waar nu vier alleenstaande jongemannen wonen – elk met een heel verschillende achtergrond. In april 2011 opende een tweede solidaire woning haar deuren in de Kokkelbeekstraat.

Lees meer...

Pagina 1 van 2